Eprint first made available on ORBilu (E-prints, Working papers and Research blog)
Tägliches Essen von Obst und Gemüse / Consommation quotidienne de fruits et de légumes
VAN DUIN, Claire; RESIDORI, Caroline; KERN, Matthias Robert et al.
2018
 

Files


Full Text
Factsheet 12 Obst_Gemuese.pdf
Publisher postprint (208.02 kB)
Download
Annexes
12 fruits et légumes.pdf
(226.41 kB)
Version en français
Download

All documents in ORBilu are protected by a user license.

Send to



Details



Keywords :
HBSC; Ernährung; Luxemburg; Schüler; Befragung
Abstract :
[de] Ein hoher Gemüse- und Obstverzehr ist Teil eines gesunden Lebensstils. In der HBSC-Studie 2014 wurden die Schüler daher gefragt, wie häufig sie Obst und Gemüse essen: 37 % gaben an, täglich Obst zu essen und 32 % gaben den täglichen Verzehr von Gemüse an. Schüler der Altersgruppe 11-12 essen häufiger Obst und Gemüse als Schüler im Alter von 13-18. Der tägliche Konsum von Obst und Gemüse ist bei Mädchen häufiger als bei Jungen. Des Weiteren ist der tägliche Konsum bei Schülern aus wohlhabenden Familien weiter verbreitet als bei Schülern aus nicht wohlhabenden Familien. Schüler des Fondamental und des Enseignement secondaire geben einen täglichen Verzehr häufiger an als Schüler des Enseignement secondaire technique und des Modulaire.
[fr] La consommation élevée de légumes et de fruits fait partie d'un mode de vie sain. Dans l'étude HBSC de 2014, il a été demandé aux élèves à quelle fréquence ils mangeaient des fruits et des légumes. 37 % ont déclaré manger des fruits tous les jours et 32% ont déclaré consommer des légumes chaque jour. Les élèves âgés de 11 à 12 ans mangent plus de fruits et de légumes que ceux de 13 à 18 ans. La consommation quotidienne de fruits et de légumes est plus importante chez les filles que chez les garçons. De plus, la consommation quotidienne est plus répandue chez les élèves issus de familles avec un niveau socio-économique élevé que chez ceux issus de familles de niveau socio-économique faible. Les élèves du fondamental et du secondaire classique ont une consommation quotidienne plus fréquente que ceux du technique et du modulaire.
Disciplines :
Public health, health care sciences & services
Author, co-author :
VAN DUIN, Claire ;  University of Luxembourg > Faculty of Language and Literature, Humanities, Arts and Education (FLSHASE) > Integrative Research Unit: Social and Individual Development (INSIDE)
RESIDORI, Caroline  ;  University of Luxembourg > Faculty of Language and Literature, Humanities, Arts and Education (FLSHASE) > Integrative Research Unit: Social and Individual Development (INSIDE)
KERN, Matthias Robert ;  University of Luxembourg > Faculty of Language and Literature, Humanities, Arts and Education (FLSHASE) > Integrative Research Unit: Social and Individual Development (INSIDE)
CATUNDA, Carolina ;  University of Luxembourg > Faculty of Language and Literature, Humanities, Arts and Education (FLSHASE) > Integrative Research Unit: Social and Individual Development (INSIDE)
HEINZ, Andreas ;  University of Luxembourg > Faculty of Language and Literature, Humanities, Arts and Education (FLSHASE) > Integrative Research Unit: Social and Individual Development (INSIDE)
WILLEMS, Helmut ;  University of Luxembourg > Faculty of Language and Literature, Humanities, Arts and Education (FLSHASE) > Integrative Research Unit: Social and Individual Development (INSIDE)
Language :
German
Title :
Tägliches Essen von Obst und Gemüse / Consommation quotidienne de fruits et de légumes
Publication date :
08 October 2018
Number of pages :
4
Available on ORBilu :
since 08 October 2018

Statistics


Number of views
294 (60 by Unilu)
Number of downloads
238 (28 by Unilu)

Bibliography


Similar publications



Contact ORBilu