Communication orale non publiée/Abstract (Colloques, congrès, conférences scientifiques et actes)
Semi-continuous fermentation of kitchen waste
GREGER, Manfred; SCHLIENZ, Markus; Welz, Veronique et al.
2016Environmental Best Practices - 5th international Conference in Offenburg
 

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Mots-clés :
biogas; kitchen waste; fermentation
Résumé :
[en] The use of kitchen and food waste of which a great amount is disposed every year in EU is an interesting path for an energetic utilisation and as an alternative substrate. Compared to other substrates as energy crops or manure kitchen waste includes a higher content of proteins and fats which have a higher biogas and methane yield than carbohydrates. To exclude problems related to hygienisation a model kitchen waste (59% VS carbohydrates, 16% VS proteins and 25% VS fats) was used for the fermentation experiments at mesophilic conditions. Semi-continuous experiments in a 6 litres reactor with daily feeding shows a good degradation for loadings of 1 and 2 gVS/l/d but already a little reduced degradation at 4 gVS/l/d. The experiments with model kitchen waste as unique substrate needed the addition of trace elements and buffering agents. Therefor it would be reasonable to use kitchen waste as co-substrate.
Disciplines :
Energie
Auteur, co-auteur :
GREGER, Manfred ;  University of Luxembourg > Faculty of Science, Technology and Communication (FSTC) > Engineering Research Unit
SCHLIENZ, Markus ;  University of Luxembourg > Faculty of Science, Technology and Communication (FSTC) > Engineering Research Unit
Autre collaborateur :
Welz, Veronique
Weber, Simon
Co-auteurs externes :
no
Langue du document :
Anglais
Titre :
Semi-continuous fermentation of kitchen waste
Date de publication/diffusion :
21 septembre 2016
Nom de la manifestation :
Environmental Best Practices - 5th international Conference in Offenburg
Organisateur de la manifestation :
University of Offenburg
Lieu de la manifestation :
Offenburg, Allemagne
Date de la manifestation :
from 20-09-2016 to 22-09-2016
Manifestation à portée :
International
Focus Area :
Sustainable Development
Organisme subsidiant :
University of Luxemburg
Disponible sur ORBilu :
depuis le 28 juillet 2017

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