Article (Périodiques scientifiques)
Nahrungsvermeidung versus Nahrungsaversion bei restriktiven Essstörungen.
Garcia-Burgos, David; Wilhelm, Peter; Vögele, Claus et al.
2019In Zeitschrift für Psychiatrie, Psychologie und Psychotherapie, 67 (1), p. 1-9
Peer reviewed vérifié par ORBi
 

Documents


Texte intégral
screen3_ppp_119_TS_Garcia-Burgos_NEU221118_korrekt PW(2).pdf
Postprint Éditeur (113.12 kB)
Demander un accès

Tous les documents dans ORBilu sont protégés par une licence d'utilisation.

Envoyer vers



Détails



Mots-clés :
conditioning; eating disorders; food avoidance; taste-aversion learning; fear learning
Résumé :
[en] The terms food avoidance and food aversion are often used interchangeably in the eating disorders (EDs) literature. However, they represent two different (but closely related) constructs that are the result of different processes. In patients suffering from anorexia nervosa, bulimia nervosa and avoidant / restrictive food intake disorder, food avoidance / restriction is usually assumed to be motivated by fear / anxiety (e. g., “intense fear of gaining weight or becoming fat” or “being afraid to eat after a frightening episode of choking”). In contrast, studies show that taste aversion often leads to food avoidance. Unlike fear-motivated avoidance in which the flavour of food becomes a signal for danger, avoidance produced by taste aversions involves a reduction in the amount consumed due to a hedonic downshift. Here the attractiveness of the flavour changes by its association with a nauseogenic event. It is noteworthy that both sources of food avoidance exhibit different behavioural characteristics, contents of learning, and activate different brain regions and neuromodulators. This is especially important for the understanding and treatment of the EDs and their most serious behavioural manifestation: the life-threatening food refusal. Finally, the clinical implications of such a distinction and promising future research directions are discussed.
Disciplines :
Traitement & psychologie clinique
Auteur, co-auteur :
Garcia-Burgos, David
Wilhelm, Peter
Vögele, Claus  ;  University of Luxembourg > Faculty of Language and Literature, Humanities, Arts and Education (FLSHASE) > Integrative Research Unit: Social and Individual Development (INSIDE)
Munsch, Simone
Co-auteurs externes :
yes
Langue du document :
Anglais
Titre :
Nahrungsvermeidung versus Nahrungsaversion bei restriktiven Essstörungen.
Titre traduit :
[en] Food avoidance versis food aversion in restrictive eating disorders.
Date de publication/diffusion :
2019
Titre du périodique :
Zeitschrift für Psychiatrie, Psychologie und Psychotherapie
ISSN :
1661-4747
Maison d'édition :
H. Huber, Suisse
Volume/Tome :
67
Fascicule/Saison :
1
Pagination :
1-9
Peer reviewed :
Peer reviewed vérifié par ORBi
Focus Area :
Systems Biomedicine
Organisme subsidiant :
Swiss Anorexia Foundation
Disponible sur ORBilu :
depuis le 08 janvier 2019

Statistiques


Nombre de vues
145 (dont 2 Unilu)
Nombre de téléchargements
0 (dont 0 Unilu)

citations Scopus®
 
6
citations Scopus®
sans auto-citations
4
OpenCitations
 
1
citations OpenAlex
 
5
citations WoS
 
6

Bibliographie


Publications similaires



Contacter ORBilu